Jeg har veldig liten erfaring med blogger, og er i utgangspunktet skeptisk til å bruke en hel øving på dette temaet. Jeg kan likevel se nytten i lærerike fornuftige blogger der man kanskje diskuterer rundt et tema, men det med blogging/blogger har aldri vært noe for meg personlig.

Her kommer likevel mitt forsøk på å skrive en analytisk tekst om bloggen “itfag”.

Hva er bloggen Itfag? Forfatterne av itfag skriver selv at poenget med bloggen er “å dele, reflektere og lære om temaene IKT, teknologi, læring og forskningsarbeid. Med andre ord, dette er en tilsynelatende fornuftig og meningsfull avkrok på internett.

Hvor ofte skrives det innlegg i denne bloggen?
Etter en kjapp gjennomgang av første bloggside får man observert at det er skrevet 15 innlegg i perioden fra 7. april 2014 til 13. august 2016. Leserne blir altså ikke pepret med lesestoff, men mange av innleggene er ganske lange, så man har likevel masse innhold å boltre seg i. Det er ansatte i avdeling for informatikk og e-læring ved NTNU som skriver innleggene.

Hvem er leserne av bloggen?
Jeg ser for meg at hovedsakelig studenter leser denne bloggen, men kanskje også andre lærere og kolleger av forfatterne. I følge kommentarene på et av innleggene var det iallfall mange deltakere fra faget Sosiale Medier som hadde kommentert. En kommentar er forøvrig et innspill/en kort tekst fra lesere eller forfatter angående et bestemt blogginnlegg.

Kan kommentarer gi merverdi til et innlegg?
Min påstand er JA! I dette innlegget om skjermlys kan man se at en leser kommer med tips til et program som er beskrevet av forfatter.

Bloggplatformen virker å være wordpress, men hvorfor, det vet jeg ikke. Kanskje fordi man ved å benytte et “ferdigoppsett” forsøker å vise hvor enkelt det er å sette i gang en godt presentert blogg?

Navnet Itfag kommer nok av at emnene omhandler ting som er interessante og relevante for de foskjellige fagene innen studieretning informasjonsteknologi.

Tagger tror jeg er bestemte ord som går igjen i blogginnleggene, og via en såkalt tag cloud (liste over de mest vanlige ordene i blogginnleggene) ser man hvilke ord som brukes i flest innlegg, og kan velge og sortere innlegg etter disse ordene.

 

 

 

 

 

Advertisements